MelisClinicLaser behandeling

Wat is laser ontharen?

Met een laserbehandeling worden ongewenste haren op je gezicht en lichaam permanent verwijderd. Bij laserontharing wordt het laserlicht geabsorbeerd door melanine, het pigment dat zich van nature in het merg van de haar bevindt. Het pigment van de haar geleidt warmte naar het haarzakje, waardoor deze kapot gaat. Hierdoor sterft het haarzakje af en kan er geen haar meer groeien.

Haargroeicyclus

Haren groeien in drie verschillende fases, namelijk de groei, rust en uitvalfase. De haarzakjes kunnen met laserlicht vernietigd worden als het haar in de actieve groeifase is. Per behandeling bevindt zich ongeveer 15% van het zichtbare haar in de groeifase. Er zijn dus meer behandelingen nodig om zo veel mogelijk haren in de groeifase te vinden en te vernietigen. De haren waarvan de haarzakjes nog niet zijn vernietigd groeien terug en worden tijdens een volgende laserbehandeling opnieuw belicht.                                       Gemiddeld zijn er zes tot acht laser behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Tussen de behandelingen door zit ongeveer vier tot zes weken.

Onze werkwijze:

  • Intakegesprek

Voordat een laser behandeling wordt uitgevoerd zal er eerst een intakegesprek met je worden ingepland. Tijdens het intakegesprek leggen wij alles uit over de laserbehandeling, bespreken we jouw wensen, de mogelijkheden en beantwoorden wij al jouw vragen.

  • Voorbereiding behandeling

Tijdens het behandeltraject dien je zelf 24 uur van te voren het te behandelen gebied te scheren. Doe dit zorgvuldig om onnodige huidirritatie te voorkomen Het scheren is belangrijk om verbranding van de huid door de impact van de laser op het haar te voorkomen.

  • De behandeling

Het te behandelen gebied wordt afgetekend met een wit potlood en er wordt contactgel op de huid aangebracht. De gel zorgt voor een goede geleiding en werkt verkoelend. Ook krijg je een speciale bril op ter bescherming van je ogen. De duur van een behandeling hangt af van de te behandelen gebied(en).

  • Na de behandeling

Het behandelde gebied wordt schoon gemaakt en ingesmeerd met een verzachtende Aloë Vera crème.